Notificare de confidențialitate a clienților - Gamebookers.com)

Cine suntem

LC International Limited, ElectraWorks Europe Limited și ElectraWorks Limited sunt membri ai Grupului de companii Entain și această Notificare explică pentru ce vor fi utilizate datele dvs. personale.

Teritoriu

Numele operatorului

Detalii

Regatul Unit (UK”)

LC International Limited

Suite 6, Atlantic Suites, Europort Avenue, Gibraltar, GX11 1AA

Teritoriile UE inclusiv Austria, Ungaria, Luxemburg, Finlanda, Slovenia, Malta, Lituania, Islanda, Letonia, Croația și Estonia.

ElectraWorks Europe Limited

Penthouse Spinola Business Centre, Number 46, St Christopher Street, Valletta, Malta, VLT 1464

Restul lumii

ElectraWorks Limited

Suite 6, Atlantic Suites, Europort Avenue, Gibraltar, GX11 1AA


În cazul în care folosim termenul „noi” sau „nouă”, acesta include entitatea și mărcile (https://entaingroup.com/about/business-overview/our-brands/) și alte companii din Entain Group grup.

Ne angajăm să vă protejăm datele cu caracter personal atunci când utilizați serviciile noastre prin intermediul site-ului nostru web și al aplicației mobile și luăm foarte în serios securitatea datelor dvs. Avem măsuri de securitate stricte pentru a vă proteja datele cu caracter personal, care includ proceduri de securitate robuste, care sunt testate și revizuite în mod regulat. Dacă aveți nelămuriri cu privire la modul în care prelucrăm sau protejăm datele dvs. personale sau doriți să ne contactați cu privire la orice aspect al acestei politici, vă rugăm să ne contactați prin detaliile de contact din partea de jos a acestei declarații.

Această notificare de confidențialitate trebuie citită împreună cu notificarea noastră privind cookie-urile, orice notificări sau termeni aflați în magazine și termenii și condițiile de utilizare ale site-ului nostru.

Informațiile pe care le colectăm despre dvs.

Vom colecta date personale despre dvs. din următoarele surse:

  • Când vă înregistrați pentru un cont la noi
  • Când vizitați site-ul web sau site-urile de socializare
  • Prin sondajele pe care le completați
  • Când comunicați cu noi (prin e-mail, poștă, telefon, în magazin sau prin chat sau rețele sociale
  • Când efectuăm analiza interacțiunii dvs. cu noi
  • De la celelalte companii ale grupului nostru din motive interne, în principal în scopuri comerciale și operaționale
  • Din surse publice de informații, cum ar fi înregistrări publice sau postări pe rețelele sociale
  • De la cookie-uri și dispozitive de urmărire de pe dispozitivele dvs. unde ați permis utilizarea acestora.
  • Din bazele de date ale terților pentru a ne conforma obligațiilor legale și de reglementare;
  • De la furnizori online și furnizori de servicii, cum ar fi servicii de lichiditate financiară și partajată, și din liste de clienți dobândite în mod legal de la furnizori terți.

Pentru ce folosim datele dvs. personale

 

Pentru ce folosim datele dvs. personale

Date personale tipice

Informaţii suplimentare

Bază legală

Furnizarea de produse sau servicii

  • Numele dvs., adresa de domiciliu sau de e-mail, numărul de telefon sau identitatea online sau alte informații de contact pe care ni le furnizați.
  • Data nașterii, sex
  • Informații de conectare
  • Informații tranzacționale și metode de plată joc

Pentru a ne îndeplini obligațiile care decurg din orice acorduri încheiate între dvs. și noi și pentru a vă furniza informațiile, produsele și serviciile pe care ni le solicitați, inclusiv informații despre modificările aduse site-ului web, serviciilor sau termenilor, condițiilor și politicilor noastre.

  • Punerea în aplicare a contractului
  • Obligații legale

 

Serviciile pentru clienți contează

  • Nume, identitate online, ID jucător
  • Date de contact
  • Notițe și comunicări cont, înregistrări de apeluri 
  • Informații tranzacționale și metode de plată joc
  • Adresă IP, adresă MAC, tip dispozitiv, aplicații, locație

Pentru a vă oferi servicii pentru clienți, pentru a vă răspunde la întrebări sau adresa reclamații sau probleme.

  • Punerea în aplicare a contractului
  • Interese legitime în satisfacția jucătorilor, protejând afacerea noastră și clienții noștri în legătură cu jocurile de noroc responsabile

Respectarea obligațiilor legale și de reglementare

  • Nume, Identitate online, ID jucător, Informații de contact
  • Jocuri jucate, pariuri, câștiguri și pierderi, depuneri și retrageri, metode de plată
  • Imagini online de joc și capturi de ecran
  • Adresă IP, adresă MAC, tip dispozitiv, aplicații, locație

 

Pentru a ne îndeplini obligațiile și obligațiile legale și de reglementare care includ (dar nu se limitează la) Legea privind jocurile de noroc și obligațiile privind jocurile de noroc responsabile, Combaterea spălării banilor, Combaterea fraudei & Legile împotriva terorismului. Aceasta poate include metode electronice de identificare, cum ar fi prin utilizarea cookie-urilor și a imaginilor în jocul online

  • Obligație legală
  • Protejați interesele vitale ale persoanelor vizate și ale celorlalți
  • Realizarea unei sarcini efectuate în interes public
  • Interese legitime în protejarea afacerii, personalului și clienților noștri

Verificări ale identității, verificarea vârstei și joc responsabil

  • Nume, Identitate online, ID jucător, Informații de contact, data nașterii și sexul
  • Detalii de conectare, site-uri web și pagini web vizitate
  • Informații tranzacționale și metode de plată joc
  • Adresă IP, adresă MAC, tip dispozitiv, aplicații, locație
  • Comunicări istorice și note de cont, înregistrări apeluri
  • Informații despre bunăstarea clientului’
  • Verificări de accesibilitate care pot include obținerea de date din alte surse, cum ar fi informații din domeniul public sau istoricul creditelor
  • Imagini și selfie-uri

Pentru a ne îndeplini obligațiile privind jocurile de noroc responsabile (cum ar fi înregistrarea auto-excluderilor și în cazul în care considerăm că un client are o problemă cu jocurile de noroc). 
Pentru a vă verifica sau a valida identitatea, vârsta și de a vă proteja informațiile
Aceasta poate include metode electronice de identificare, cum ar fi prin utilizarea cookie-urilor

  • Permisiune
  • Punerea în aplicare a contractului
  • Obligație legală
  • Protejați interesele vitale ale persoanelor vizate și ale celorlalți
  • Realizarea unei sarcini efectuate în interes public

 

Participați la sondaje concursuri și promoții

  • Nume sau identitate online
  • Detalii de contact, adresă de domiciliu, e-mail sau număr de telefon
  • Preferințe de contact
  • Răspunsuri la sondaje, faceți clic pe marketing, produse preferate, feedback transmis

Pentru a vă invita să participați la concursuri, pentru a ne oferi feedback cu privire la experiențele dvs., pentru a promova sau de a vă ține la curent cu privire la produsele serviciilor care vă pot interesa.
Pentru a măsura sau înțelege eficiența publicității pe care o punem la dispoziție și de a vă oferi publicitate relevantă. 
Puteți renunța să primiți comunicări de marketing direct în orice moment. 

  • Permisiune
  • Interese legitime pentru a înțelege opiniile clienților noștri și pentru a încuraja o interacțiune mai mare cu clienții noștri’

Stil de viață și perspectivă demografică și profilare

  • Preferințe de contact
  • Răspunsuri la sondaje, faceți clic pe marketing, produse preferate, feedback transmis
  • Interese și obiceiuri

Pentru a vă construi un profil pentru preferințele și obiceiurile dvs. în scopul unei mai bune înțelegeri a intereselor și a modului în care jucați. 

  • Obligație legală
  • Realizarea unei sarcini efectuate în interes public
  • Interese legitime

Să îmbunătățim serviciile noastre și să ne asigurăm că sistemele sunt sigure și actualizate

  • ID jucător
  • Detalii de conectare, site-uri web și pagini web vizitate
  • Jocuri jucate.
  • Adresă IP, adresă MAC, tip dispozitiv, aplicații, locație
  • Cum utilizați aplicațiile mobile și site-urile web

 

Pentru a ne asigura că tot conținutul de pe site este prezentat în cel mai eficient mod pentru dvs. și pentru computerul dvs., pentru a menține și să îmbunătăți produsele și serviciile noastre, pentru a optimiza procesele de afaceri, pentru a asigura integritatea sistemelor noastre și de a gestiona proprietatea noastră de tehnologie a informației, pentru a asigura calitatea, de a susține gestionarea eficientă a personalului, pentru a analiza performanța paginilor web sau a promoțiilor și pentru a oferi conținut relevant pentru dvs.

Interese legitime pentru a ne asigura că interacțiunea cu clienții este adecvată, funcțională și eficientă

Prevenirea și depistarea criminalității,
Prevenirea pierderii
Protecția personalului și a clienților

  • Nume, Identitate online, ID jucător, Informații de contact
  • Detalii de conectare, site-uri web și pagini web vizitate
  • Jocuri jucate, pariuri, câștiguri și pierderi, credite și retrageri, metode de plată 
  • Imagini online de joc și capturi de ecran
  • Adresă IP, adresă MAC, tip dispozitiv, aplicații, locație
  • Scoruri de risc, clasificările profilului
  • Comunicări istorice și notițe de cont

Lista aplicațiilor software active și a proceselor active în timpul utilizării site-ului nostru web, inclusiv accesul la fișiere și la folderele de programe aferente site-ului Pentru a preveni sau detecta infracțiuni, fraude, furturi sau pierderi pentru afacerea noastră și clienții noștri și pentru a preveni utilizarea practicilor neloiale pe site-urile noastre web sau încălcarea potențială a Termenilor și condițiilor generale și a legislației aplicabile.
Pentru a ne proteja personalul și alte persoane de efecte negative sau pierderi.
Acestea pot include monitorizarea activității online, metode electronice de identificare, cum ar fi prin utilizarea cookie-urilor, a tranzacțiilor și a plăților online.

  • Realizarea unei sarcini efectuate în interes public
  • Interese legitime pentru a ne proteja clienții, afacerea și angajații.

Vânzarea, achiziția și drepturile afacerii 

  • Nume, Identitate online, ID jucător, Informații de contact
  • Detalii de conectare, site-uri web și pagini web vizitate
  • Jocuri jucate, pariuri, câștiguri și pierderi, credite și retrageri, metode de plată 
  • Adresă IP, adresă MAC, tip dispozitiv, aplicații, locație
  • Scoruri de risc, clasificările profilului
  • Comunicări istorice și notițe de cont

Pentru a exercita sau apăra revendicări legale sau achiziționarea sau vânzarea unei afaceri

Interese legitime pentru a proteja și apăra afacerea

Cu cine împărtășim datele dvs.

Este posibil să fie necesar să împărtășim informații personale altor organizații pentru a ne asigura că ne îndeplinim obligațiile legale sau în cazul în care avem nevoie de asistență pentru a vă satisface nevoile sau obligațiile contractuale. Putem, de asemenea, să împărtășim informații cu alte organizații în cazul în care considerăm că sunt în interes public sau în interesul legitim al nostru sau al celorlalte părți. Aceste alte părți sunt de obicei:

  • parteneri de afaceri, furnizori și subcontractanți pentru executarea oricărui contract pe care îl încheiem cu ei sau dvs.;
  • afiliații și terții selectați, în cazul în care ați ales în mod expres să nu mai primiți mesaje de marketing de la noi / terți, au fost restricționați sau auto-excluși, caz în care putem împărtăși listele de suprimare cu afiliații noștri și cu terții selectați, pentru a vă asigura că nu primiți marketing nesolicitat;
  • membri ai Grupului Entain și furnizori terți și furnizori de servicii pentru oricare dintre scopurile identificate în tabelul de mai sus; furnizori terți și furnizori de servicii în măsura în care asistă Grupul Entain cu obligațiile legale/de reglementare, de exemplu, furnizorii de servicii în ceea ce privește combaterea spălării banilor, a fraudelor, a verificării etc.;
  • terți selectați, astfel încât să vă poată contacta cu detalii despre serviciile pe care le furnizează, în cazul în care ați optat în mod expres sau ați consimțit la divulgarea datelor personale în aceste scopuri;
  • furnizori de analize și motoare de căutare care ne asistă în îmbunătățirea și optimizarea site-ului nostru și a altor terțe părți selectate;
  • alte organizații terțe care solicită, încurajează sau colectează feedback și orice opinii online ale experiențelor dvs. cu noi pentru a ne ajuta să îmbunătățim și să optimizăm serviciile noastre.  
  • Bănci, companii de carduri de credit, organisme de conducere sportive și agenții relevante care pot împărtăși cu terți în scopul investigării și protejării împotriva activității persoanelor minore, frauduloase, criminale sau suspecte sau pentru jocuri de noroc mai sigure (sau a altor activități care ne obligă prin lege, reglementări sau recomandări) să investigăm și să ne protejăm) sau dacă avem motive să credem că ați întreprins o astfel de activitate; și
  • autoritățile de reglementare, agențiile de aplicare a legii sau de prevenire a fraudei, precum și consilierii noștri juridici, instanțele de judecată, serviciile de judecată independente aplicabile, organismele de conducere a sportului și orice alte organisme autorizate, inclusiv organizațiile de poker în scopul investigării oricărei activități infracționale reale sau suspecte, menținerea standardelor comportamentului la pariuri sportive, poker, jocuri sau alte aspecte de reglementare sau legale.

Putem partaja datele dvs. personale cu alți membri ai Grupului Entain în scopuri de marketing. Nu le vom împărtăși cu alte organizații terțe, cu toate acestea, cu excepția cazului în care ați ales sau ați consimțit în mod expres divulgarea datelor dvs. personale în aceste scopuri.

De asemenea, putem divulga datele dvs. personale unor terțe părți în următoarele circumstanțe:

  • în cazul în care luăm în considerare vânzarea sau cumpărarea oricărei afaceri sau active, caz în care vom dezvălui datele dvs. personale oricăror vânzători potențiali sau cumpărători ai unei astfel de afaceri sau active;
  • în cazul oricărei situații de insolvență (de exemplu, administrarea sau lichidarea) Entain Group plc sau a unui operator de date sau a oricăreia dintre entitățile sale din grup;
  • dacă noi sau, practic, toate activele noastre, sunt achiziționate de o terță parte, caz în care datele personale pe care le deținem despre clienții noștri vor fi unul dintre activele transferate;
  • pentru a aplica sau aplica termenii de utilizare a site-ului web;
  • pentru a proteja drepturile, proprietatea sau siguranța noastră, a personalului nostru, a clienților sau a altor persoane.  Aceasta include schimbul de informații cu alte companii și organizații (inclusiv fără limitare, alți operatori de jocuri de noroc și poliția locală sau alte agenții locale de aplicare a legii) în scopul siguranței personalului și a clienților, prevenirii infracțiunilor, protecției împotriva fraudei și reducerii riscului de credit;
  • dacă suntem obligați să dezvăluim sau să partajăm datele cu caracter personal pentru a respecta orice obligație legală sau cerințe de reglementare sau altfel pentru prevenirea sau detectarea fraudei sau a infracțiunilor;
  • Dacă vă aflați în Marea Britanie, când vă verificăm identitatea atunci când deveniți client pentru prima dată sau vă verificăm starea financiară conform condițiilor de licență, împărtășim informații cu o agenție de referință a creditului și acest lucru va lăsa o amprentă “ușoară” pe fișierul de credit. Informații suplimentare despre modul în care această agenție deține și utilizează datele dvs. pot fi găsite aici: https://www.callcredit.co.uk/legal-information/bureau-privacy-notice; și
  • În cazul în care v-ați auto-exclus de la jocurile de noroc, este posibil să împărtășim aceste informații autorităților de reglementare sau altor companii din domeniu, unde considerăm că este important să vă susținem excluderea.

Îndeplinirea obligațiilor privind jocurile de noroc responsabile

  • Luăm foarte în serios jocurile de noroc responsabile la Entain. Este posibil să împărtășim informațiile dvs. între mărcile noastre din Grupul Entain și, dacă este necesar, cu alte organizații pentru a ne îndeplini angajamentele de jocuri de noroc responsabile.
  • Avem obligația de a-i identifica pe cei afectați de jocuri de noroc cât mai curând posibil și de a-i ajuta să oprească jocurile de noroc prin plasarea anumitor limite asupra conturilor; aceasta ar putea include limite de depunere, limite de produse, limitarea capacității unui cont de a juca anumite produse / ore / perioade. Pentru a îndeplini aceste obligații, analizăm tranzacțiile clienților ’ și evaluăm comportamentul sau starea financiară a produselor și mărcilor noastre, ceea ce ne poate determina să luăm decizii cu privire la contul (conturile) dvs. Vă rugăm să consultați Secțiunea Accesibilitate de pe site-ul nostru pentru mai multe informații.
  • De asemenea, căutăm în mod constant la modalități inovatoare de a ajuta la identificarea jucătorilor care s-ar putea confrunta cu dificultăți și să îi identificăm digital. Aceasta înseamnă că putem folosi sisteme pentru identificarea clienților (cum ar fi cookie-urile de pe dispozitivele playerului sau imaginile trimise de dvs.) și am dezvoltat intern sisteme pentru a înțelege jocul dvs. pentru a comunica mai bine orice riscuri legate de activitatea desfășurată.’ Putem, de asemenea, să împărtășim sau să primim date despre jucători cu alte organizații care ajută la evaluarea riscurilor sau la evaluarea accesibilității, analizând modul în care puteți interacționa cu alți operatori de jocuri de noroc sau ajuta indivizii în mod direct.

În toate aceste cazuri, vă asigurăm că ne luăm foarte în serios obligațiile, ajutând clienții să parieze în mod responsabil și protejând informațiile dvs. personale. Ne vom asigura întotdeauna că luăm  cele mai adecvate  măsuri și controale pentru a vă proteja datele.  

Cât timp păstrăm datele dvs. personale

Tip date

Timp tipic de păstrare

Information

Înregistrări apeluri clienți

3 ani

O reținere prelungită poate fi aplicată de la caz la caz

Date despre consumator

O perioadă de păstrare de 7 ani care începe de la data închiderii contului dvs.

Vom continua să păstrăm datele personale referitoare la contul dvs., așa cum este permis în legislația privind protecția datelor (i), în cazul în care suntem sub o cerință legală în temeiul legislației în domeniul jocurilor de noroc sau fiscale de a păstra datele dvs.; și (ii) să ne exercităm sau să ne apărăm drepturile legale
Dacă vă înregistrați în cadrul sistemului de auto-excludere, deși auto-excluderea în sine poate avea o durată mai scurtă, o evidență a acestui lucru va fi păstrată mai mult ca parte a profilului dvs. de client.

Termenii de păstrare de mai sus pot fi prelungiți, de exemplu, atunci când este necesar pentru a îndeplini o anumită obligație de reglementare, pentru a investiga o infracțiune, pentru a gestiona o cerere sau pentru a soluționa o reclamație.

Locații în care le putem transfera datele dvs. personale

Din când în când, furnizorii de servicii, membrii Grupului Entain și organizațiile cu care colaborăm, pot fi localizați în afara Regatului Unit sau a Spațiului Economic European în țări care nu au aceleași standarde de protecție a datelor cu caracter personal ca Marea Britanie sau țările din spațiul economic european. Cu toate acestea, vom face întotdeauna toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura că există suficiente soluții de protecție pentru a vă proteja datele personale. De asemenea, ne vom asigura că furnizorii de servicii încheie acorduri de prelucrare conforme cu noi pentru a ne asigura că datele dvs. personale sunt prelucrate în conformitate cu legislația aplicabilă privind protecția datelor. Informații suplimentare despre mecanismele pe care le vom aplica pot fi găsite aici, dar vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos dacă aveți întrebări specifice cu privire la transferurile internaționale: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection_en.

Siguranţă

Luăm foarte în serios conformitatea cu reglementările de securitate, standardele, orientările și legile privind confidențialitatea și promovăm măsuri de securitate care vor menține confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea datelor cu caracter personal. Folosim măsuri organizatorice, tehnice și administrative rezonabile pentru a proteja datele personale ale clienților de accesul neautorizat, modificarea, divulgarea sau distrugerea datelor cu caracter personal pe care le deținem.

Ca afacere, avem centre de date securizate cu firewall, pagini web criptate certificate și suntem certificați cu standardul ISO27001:2013. De asemenea, luăm măsuri pentru a ne asigura că filialele, agenții, afiliații și furnizorii noștri utilizează niveluri adecvate de securitate în întreaga afacere.

În cazul în care primiți de la noi (sau dacă ați ales) o parolă cu care să accesați anumite secțiuni ale site-ului, sunteți responsabil pentru păstrarea confidențialității acestei parole. Vă rugăm să nu comunicați nimănui parola.

Din nefericire, transmiterea informațiilor prin internet nu este complet securizată. Deși vom face tot posibilul pentru a vă proteja datele personale, nu putem garanta securitatea datelor transmise site-ului nostru; orice transmisie este pe propriul risc. Odată ce am primit informațiile dvs., vom folosi proceduri stricte și funcții de securitate pentru a preveni încercările de acces neautorizat.

Cookie-uri

Folosim cookie-uri în diverse scopuri, inclusiv îmbunătățirea experienței dvs. pe site-ul nostru. Pentru mai multe informații despre utilizarea cookie-urilor, consultați Notificarea privind cookie-urile.

Comunicări de marketing și alegerile dvs.

Când colectăm pentru prima dată datele dvs. cu caracter personal, vă vom cere să ne spuneți cum ați dori să aflați de la noi despre celelalte produse și servicii. În mod normal, va fi prin intermediul unei casete de selectare de pe formulare sau pagină web și puteți renunța în orice moment.

Ce înseamnă „renunțarea”?

Termenul de renunțare se referă la mai multe metode prin care persoanele pot evita să primească informații despre produse sau servicii nesolicitate. Această posibilitate este de obicei asociată cu campanii de marketing direct, cum ar fi telemarketing, marketing prin e-mail sau direct prin corespondență.

*Vă rugăm să luați în considerare faptul că „renunțarea” nu va opri corespondența esențială a clienților, de exemplu, corespondență privind pariuri sau cont.

Cum pot renunța la corespondența de marketing?

Dacă nu doriți să primiți oferte, promoții, informații despre evenimente și comunicări personalizate pe baza activității contului dvs., puteți solicita să nu fiți contactat:

  • folosind opțiunea de “dezabonare” menționată în orice comunicare de marketing pe care o primiți
  • schimbarea preferințelor pentru setările contului
  • contactând Departamentul pentru asistență clienți.

Ce detalii aveți nevoie din partea mea?

Am avea nevoie de cât mai multe dintre următoarele informații, pentru a ne asigura că nu vi se mai trimite nicio corespondență nedorită:

  • Numele complet
  • Numărul contului bancar
  • Cum v-am contactat, adică prin e-mail, SMS sau postare
  • Numărul de telefon mobil sau adresa de e-mail/poștală pe care v-am contactat
  • Numărul de telefon mobil sau adresa de e-mail din care a venit mesajul
  • Data și ora la care ați fost contactat
  • O copie a mesajului care v-a fost trimis (de exemplu, o captură de ecran sau un e-mail redirecționat trimis departamentului de asistență clienți)

Drepturile dvs.

Descrierea dreptului

Dreptul 1
Dreptul de acces

Aveți dreptul de a primi informații clare, transparente și ușor de înțeles, despre modul în care utilizăm informațiile și drepturile dvs.

Dreptul 2
Dreptul de a fi informat

Un drept de acces la datele personale deținute de noi despre dvs.

Dreptul 3
Dreptul la rectificare

Dreptul de a ne cere să rectificăm orice date personale inexacte deținute de noi despre dvs.

Dreptul 4
Dreptul la ștergere

Dreptul de a ne cere să ștergem datele personale pe care le deținem despre dvs.  Acest drept se va aplica numai acolo unde (de exemplu): nu mai trebuie să folosim datele cu caracter personal pentru a atinge scopul pentru care le-am colectat; sau unde vă retrageți acordul dacă utilizăm datele dvs. personale pe baza consimțământului dvs.; sau în cazul în care vă opuneți modului în care procesăm datele dvs. (în conformitate cu Dreptul 6 de mai jos). Acest drept nu e absolut și nu va fi aplicat,dacă e justificat sau dacă există motive întemeiate.

Dreptul 5
Dreptul de a obiecta procesarea

În anumite circumstanțe, dreptul de a restricționa prelucrarea datelor cu caracter personal deținute de noi despre dvs.  Acest drept se va aplica numai acolo unde (de exemplu): contestați exactitatea datelor cu caracter personal deținute de noi; sau în cazul în care ați avea dreptul să ne solicitați ștergerea datelor cu caracter personal, dar ați prefera ca prelucrarea noastră să fie restricționată în schimb; sau în cazul în care nu mai trebuie să folosim datele cu caracter personal pentru a atinge scopul pentru care le-am colectat, dar aveți nevoie de date în scopul soluționării revendicărilor legale. 

Dreptul 6
Dreptul de transport al datelor.

În anumite circumstanțe, dreptul de a primi date cu caracter personal, pe care ni l-ați furnizat, într-un format structurat, utilizat în mod obișnuit și care poate fi citit automat.  De asemenea, aveți dreptul să ne solicitați să transferăm aceste date cu caracter personal către o altă organizație, la cererea dumneavoastră.

Dreptul 7
Dreptul de a obiecta procesarea

Dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor cu caracter personal deținute de noi în legătură cu dvs. în cazul în care prelucrarea acestor date este necesară în scopul intereselor noastre legitime, cu excepția cazului în care suntem în măsură să demonstrăm, pe echilibru, motive legitime pentru continuarea procesării datelor cu caracter personal care depășește drepturile dvs. sau care sunt pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea revendicărilor legale.

Dreptul 8
Dreptul de a nu fi supus deciziilor automatizate, inclusiv profilarea

Un drept pentru dvs. de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe un proces automat, inclusiv profilarea, care produce efecte juridice care vă privesc sau care vă afectează în mod semnificativ.

Dreptul 9
Dreptul de a vă retrage consimțământul.

Dreptul de a vă retrage consimțământul, în cazul în care ne bazăm pe acesta pentru a utiliza datele dvs. personale (de exemplu, pentru a vă furniza informații de marketing despre serviciile sau produsele noastre). 

Dreptul 10
Dreptul de a înainta o plângere.

Aveți dreptul de a depune plângere la autoritatea de supraveghere a protecției datelor.

  • Marea Britanie - Information Commissioner's Office (https://ico.org.uk/)
  • Teritoriile UE, inclusiv Austria, Ungaria, Luxemburg, Finlanda, Slovenia, Malta, Lituania, Islanda, Letonia, Croația și Estonia - Comisarul pentru informații și protecția datelor (https://idpc.org.mt/) sau autoritatea națională de protecție a datelor
  • Restul lumii - Autoritatea de reglementare din Gibraltar (https://www.gra.gi/)

Contactați-ne sau responsabilul nostru cu protecția datelor

Dacă aveți întrebări cu privire la această notificare sau doriți informații suplimentare despre drepturile dvs., vă rugăm să contactați folosind unul dintre următoarele mijloace:

dataprotection@entaingroup.com.

Responsabilul nostru cu protecția datelor poate fi contactat și la adresa de mai sus sau prin e-mail la dataprotectionofficer@entaingroup.com.

Întrebările, comentariile și solicitările referitoare la această politică de confidențialitate sunt binevenite

Modificări la această politică de confidențialitate

Orice modificări aduse acestei politici de confidențialitate în viitor vor fi postate pe această pagină și, după caz, veți fi notificat prin e-mail. Reveniți frecvent pentru a vedea actualizări sau modificări ale acestei politici de confidențialitate.

Ultima revizuire şi actualizare a acestei politici: Mai 2021